Турка, що втік з харківського суду, спіймали у Києві (фото, відео)

Фото: Національна поліція у Харківській області

Поліція знайшла розшукуваного Інтерполом громадянина Туреччини, який втік з будівлі харківського суду. Його мають повернути до Харкова та помістити до СІЗО.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Як йдеться в повідомленні, втікача затримали в Києві сьогодні, 11 липня, о 8:30 на вулиці Дегтярівській під час спільної операції Департаменту карного розшуку та управління карного розшуку ГУНП в Харківській області за сприяння полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області.

Найближчим часом правопорушника доставлять до Харкова та помістять у слідчий ізолятор під екстрадиційний арешт терміном до 12 місяців з метою подальшої екстрадиції до Німеччини.

Як повідомляв Харків Times, громадянина Туреччини, який перебував у міжнародному розшуку за запитом правоохоронців Німеччини, в квітні цього року затримали в міжнародному аеропорту «Харків» прикордонники.

Після цього і до 8 липня 47-річний Дімерал Нізаметтін перебував під домашнім арештом.

8 липня колегія суддів розглядала скаргу прокурора відділу міжнародного співробітництва Харківської обласної прокуратури, який вимагав застосувати до затриманого громадянина Туреччини запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (екстрадиційний арешт).

Суд задовольнив скаргу прокуратури.

Таким чином, Дімірала Нізаметтіна мали помістити під варту в СІЗО та протягом 12 місяців екстрадувати.

Однак близько 18:00 до поліції надійшло повідомлення від прокурора про те, що заарештований втік прямо з будівлі суду на площі Героїв Небесної Сотні відразу після закінчення засідання.

Як розповіли в поліції, близько 17:50 після оголошення рішення суду до прибуття конвою він залишився без охорони. Скориставшись цим, правопорушник вибіг із залу суду та зник.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) КК. Санкція статті передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі.